break

16 Oct 2014

Posted In: bentgustPersonalwentiti webshop

wentiti trekt er even tussenuit! Samen met manlief en m’n minimannies trek ik voor 11 weken naar de zon, naar de andere kant van wereld, naar het land van de kangoeroes en de koala’s (insecten en reptielen zijn mijn ding niet dus ik doe alsof die niet bestaan). anyway, 11 weken even de stekker eruit, genieten, met camper door Australië … Dat betekent ook 11 weken geen naaimachine, geen overlock, geen patronen tekenen, geen stofjes knippen, geen blogupdates. Tenzij op jadekinderengaanmee.be want dat wordt onze reisblog.

DSCF2059

De webshop zal ook even worden stilgelegd. M’n hele voorraad kan je hier terugvinden en wie nog iets wil bestellen kan dat doen tot en met 26/10

Ondertussen showt de kleinste miniman nog even de laatste reeks tutkoorden en zeversjaaltjes:
IMG_4742 IMG_4756

Leather sweater

3 Oct 2014

Posted In: bentnaaisels
Tags:  , , ,

Je kent het wel, La Maison Victor, dat patronenmagazine waar iedereen het over heeft.
Ik was precies weer de laatste die er één kocht, maar ben wel al grote fan. Ik snap meteen de hetze rond het magazine: 8 patronen voor 7,95euro, duidelijke werkbeschrijvingen, én dan nog eens in het Nederlands.
Ik kocht de herfsteditie van 2014 en was op slag zot van de ‘leather sweater’. De fake lederen schouderstukjes heb ik wel vervangen door boordstof. Jammergenoeg bleek maat 104 nog net iets te groot voor mijn 3,5 jarige, zeker aan de schouders, dus de trui zal nog even in de kast blijven liggen. Hopelijk is dat okerkleur volgend jaar ook nog “in”!

DSCF1971

DSCF1979 DSCF2300

DSCF2012

DSCF2301

DSCF1986

patroon: La maison Victor (herfst 2014) – Leather sweater
stof: Stoffen van Leuven

kinderschort

30 Sep 2014

Posted In: naaisels
Tags:  ,

Waar een pedagogische studiedag al niet goed voor is…  Lissa kwam logeren en mocht zelf kiezen hoe ze haar dagje qualitytime met de meter zou invullen. Shoppen, gaan zwemmen,… maar ze koos iets anders. “Wil jij mij leren stikken meter?” “Tuurlijk Liesje”, zo gezegd zo gedaan! Een simpel patroon voor een keukenschortje vonden we hier, stofjes kiezen uit mijn voorraad en we konden eraan beginnen.

Garen vervangen, nieuw spoeltje steken, steek kiezen, en gaan. Ze was er snel mee weg, en stikte wonderwel nog redelijk recht ook. Niet slecht voor een (bijna) 9jarige. Ikzelf ook fier natuurlijk en stiekem dacht ik ‘hmm opvolging voor wentiti verzekerd!’
Voor haar verjaardag komende zaterdag heb ik iets speciaals in gedachten, deze dames zitten alvast mee in’t complot ;-) happy birthday Liesje!

photo (2)

vliegtuig

13 Sep 2014

Posted In: doopsuikergustnaaisels
Tags:  , , ,

een postje met, ahum, 10 maanden retard. Shame on me…

Zo’n jaar geleden kreeg ik de vraag  om mee te werken aan het doopsuikerassortiment van kleine Rik. Of ik de vliegtuigjes wou maken op basis van dit patroon. Maar natuurlijk! De stofjes kozen ze zelf uit deze webshop en ook de doopsuikerzakjes maakte de mama zelf.
Leuk patroontje maar wel heel veel gepruts aangezien de 4 vleugels er met de hand moeten aangezet worden. Oefening baart kunst, dat wel, na het 2e vliegtuig ging dat derde veel makkelijker.

DSC_1768 DSC_1769 DSC_1777 DSC_1783

Na het maken van die 3 vliegtuigen had ik de smaak te pakken en maakte ik voor onze Gust een specialleke, eentje met een muziekdoosje erin. Nog meer gepruts, maar het is me toch gelukt en het pastte ook perfect op onze doopsuikerkast.

IMG_8334

met dank aan de papa van Rik voor de foto’s!

 

wasberen

4 Sep 2014

Posted In: naaisels

een kaphanddoek op bestelling, eentje met wasbeertjes deze keer

DSCF9103 DSCF9117 DSCF9120 DSCF9125 DSCF9130 DSCF9133

patroon: wentiti