laptophoes

18 Jun 2012

Posted In: naaiselssleeve
Tags:  , , , ,

Geheim project numero één.

Een laptophoes.

Geheim, omdat het een afscheidskadootje was voor een collega die een jaar naar Zweden trekt.

Numero één, omdat er nog projecten gaan volgen.

Maar eerst : de laptophoes!

gemaakt voor een 15″ macbook pro, maar voor de foto’s steekt er een 13″ in de sleeve

aaaaah zo fier dat de flap mooi overeenkomt met de tekening in de stof

 

En afgewerkt met een typisch wentiti knop-rekker systeem, zoals de slabjes

Voor het patroon heb ik mij geïnspireerd op deze en deze tutorials, maar ik heb er mijn eigen ding van gemaakt.

Over het stofje heb ik geen seconde getwijfeld. Instant verliefdheid toen ik de stof zag bij Vermiljoen, maar wegens ‘uitverkocht’ besteld bij Bambiblauw. De oranje binnenkant komt van bij Koekepeertje. De gewatteerde vulling van bij Stoffenidee.

Deze keer heb ik het lumineuze idee gehad om mijn stappen en afmetingen ook op te schrijven (iets wat ik elke keer plan te doen, maar telkens weer vergeet). Momenteel is het een hoopje gekribbel en wat tekeningskes. Maar als er interesse is voor het patroon/de tutorial, dan wil ik dat ook wel eens deftig uitschrijven. Wat denkt ge?

10 Responses to laptophoes

Posted by Anneleen on 18 Jun 2012 1:56 pm

Er is interesse voor die tutorial!!! Begin maar deftig uit te schrijven :)

Posted by Mags on 21 Jun 2012 9:13 pm

Zal wel zijn dat er interesse is! Ik wil een iPad sleeë maken op dezelfde manier

Posted by Les Mademoiselles on 4 Jul 2012 2:25 pm

Oooh, mooi!

Posted by Ake on 16 Jul 2012 1:06 pm

Leuk! En zo mooi…
Ik heb bij Vermiljoen fototoestellen-stof gescoord. Leuk idee om een laptophoes mee te maken. ;-)

Posted by wentiti on 16 Jul 2012 1:53 pm

of een hoes voor je mac-scherm! Heb ik ook eens voor Tom gemaakt in camera-stof. Dat doet me eraan denken dat ik dat nog eens moet posten

Posted by sneksniltje on 21 Jul 2012 3:36 pm

Echt goed gelukt! En wow, zo knap dat die tekening doorloopt, zoiets lukt me tot nu toe nog niet. Enkele dagen geleden onze laptop besteld, dus dit komt als geroepen ! Een (nederlandstalige) tutorial zou dus heel dankbaar aangenomen worden.

Posted by wentiti on 1 Aug 2012 10:55 am

Ok, die tutorial die ik ging uitschrijven… het is er nog niet van gekomen, mijn oprechte excuses :-). Maar nu ben ik wel deze tegengekomen : http://snoez.blogspot.be/2011/07/vriendin-joke-is-al-lang-op-zoek-naar.html en op de sluiting na en de richting van het patroon komt het wel heel erg in de buurt van mijn tutorial. Hopelijk kunnen jullie allemaal hiermee aan de slag
groetjes
wentiti

Posted by laure on 7 Nov 2013 9:03 pm

hey,

heb je eventueel toch nog die tutorial uitgeschreven? Dit omdat de blog waar je naar verwijst niet meer bestaat

Posted by admin on 10 Nov 2013 2:40 pm

Hey Laure,
dat is vreemd, deze links werken wel nog bij mij:
http://www.amyalamode.com/blog/2010/04/04/laptop-sleeve-tutorial/
http://thecottagemama.com/2010/10/laptop-kindle-i-pad-sleeve-tutorial/
Probeer je het nog eens?
Succes!

Posted by Charlotte on 6 May 2014 8:27 pm

Prachtig patroon op die laptophoes

Naam *
Email *
Website
Commentaar *